
Jean-Claude Juncker’den “5 başlık”bir mektup.
Jean-Claude Juncker; Başbakan Ahmet Davutoğlu’na bir mektup gönderdi. Türkiye’nin AB’ye üyelik süreci kapsamında beş müzakere başlığının açılması için 2016 yılının ilk üç ayı içinde çalışmaların başlatılacağnıı bildirdi..
Başbakanlıktan alınan bilgiye göre, AB Komisyonu Başkanı Juncker, Başbakan Davutoğlu’na gönderdiği mektubunda bildirdiği üzere, Brüksel’de düzenlenen “AB-Türkiye Zirvesi ile Türkiye ile Avrupa Birliği ilişkilerinde karşılıklı güvenen dayanan yeni bir dönemin açıldığını” bildirdi.
Juncker’in, 2016’nın ilk çeyreğinde 15’inci başlık “enerji”, 23’üncü başlık “yargı ve temel haklar”, 24’üncü başlık “adalet, özgürlük ve güvenlik”, 26’ncı başlık “eğitim ve kültür” ve 31’inci olarak da “Dış güvenlik ve savunma politikası” başlıklarının açılması için hazırlıkların yapılmasının planlandığını söyledi.
Bir yanıt bırakın