Cemile Sultan Yalısı’na orijinal yenileme



cemile1

Tarihi Cemile Sultan Yalısı yeniden inşa ediliyor


Orijinaliyle birebir aynı olacak konak 10 milyon liraya mal olacak

Cemile Sultan Korusu Genel Müdürü Levent Can Üfler:Bir-iki yıla kadar tamamlamayı planladığımız konakta üyelere yönelik spor salonları, cafeler, restorantlar ve toplantı organizasyonları yapacağız”Koru düğün rezervasyonları için 2010′a kadar dolu”

Padişah Abdulmecid’in 37 çocuğundan biri olan Cemile Sultan’a hediye ettiği ancak 1952 yılında elektrik kontağından çıkan yangında tamamen kül olan Kandilli’deki Cemile Sultan Konağı yeniden inşa ediliyor. Orijinaliyle birebir aynı mimaride yapılacak konak 10 milyon dolara mal olacak.

Cemile Sultan Korusu Genel Müdürü Levent Can Ülfer, “Elimizde konağın projesi var. Ayrıca 1940′lı yıllarda yayımlanan filmlerden konakla ilgili pek çok ipucu elde ettik. Bir-iki yıla kadar tamamlamayı planladığımız konakta üyelere yönelik spor salonları, cafeler, restorantlar ve toplantı organizasyonları yapacağız” dedi.

“Elektrikten çıkan yangında kül oldu, şimdi İTO işletiyor”

1900′lü yılların başında koru Yunanlı bir aileye satılmış. Daha sonra bu aileden koruyu film yapımcısı Cemal Filmer satın almış. Ne yazık ki 1952′de Cumhuriyet Bayramı gecesi elektrik kontağından çıkan yangında konak kül olmuş. Filmler koruyu 1969 yılında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Personeli Sigorta Emekli Sandığı’na satmış. Koru 1994 yılına kadar kaderine terk edilmiş, kullanılmamış. Şu an da İstanbul Ticaret Odası Vakfı kiracı olarak işletmeye devam ediyor.”

“Koru düğün rezervasyonları için 2010′a kadar dolu”

Düğün için üç farklı konseptlerinin olduğunu dile getiren Genel Müdür Ülfer, düğün paketlerini şu şekilde özetledi: “Havuzbaşı düğünleri yaklaşık 700 kişiyi ağırlayabiliyor. 100 dönümlük koruda kır düğünü tercih eden gelin ve damatlar için Boğaz’ı da tepeden gören Kırtepe’yi öneriyoruz. Sadece nikah ve kokteyl tercih edilirse, Şelale Başını sunuyoruz. Yılda ortalama 200 düğün gerçekleştiriyoruz. Ancak bu yıl tüm rezervasyonlarımız dolu. Ancak 2010′a gün verebiliyoruz.”

“Cemile Sultan pahalı bir mekan değil”

Uzun yıllardır işletimde olmasına rağmen çoğu insanın gelmekten çekindiğini belirten Ülfer, “Bir çok insan önyargılı yaklaşıyor. Ve burayı çok pahalı sanıyorlar. Halbuki eşdeğerindeki mekanlardan yarı yarıya daha uygun seçenekler sunuyoruz. Örneğin 1 kişinin yemek masrafı 45-50 lira arasında” diyerek sözlerini tamamladı.

AS-HA

cemile2

Popularity: 15% [?]


Bu Yazıya Puan Verin

Benzer Yazılar
 
EGD’nin
EGD’nin ‘Yaza Merhaba Buluşması’nda ‘2.Ekonomi Basını Başarı Ödülleri’ verildi
Cemile Sultan Korusu İstanbul Ticaret Odası Kandilli Tesisleri’nde İTO Başkanı Murat Yalçıntaş’ın evsahipliğinde gerçekleştirilen ‘EGD Yaza Merhaba Kokteyli’nde ”Ekonomi Basını Başarı Ödülleri” de sahiplerini buldu. Ödül törenine, 400′e yakın Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) üyesi ekonomi gazetecisi, iş dünyası ve siyasetçilerinde bulunduğu 1000′e yakın davetli katıldı. EGD’nin ‘Yaza Merhaba Buluşması’nda ‘2.Ekonomi Basını Başarı Ödülleri’  verildi Ödül töreninde bir... Devamını Oku »

İstanbul
İstanbul silueti dünyaya armağan edildi…
Tarihi yarımada siluetinin fotoğrafı dünyayı süsleyecek!.. Dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Rainer Stratmann’ın fotoğrafladığı İstanbul’un tarih yarımada silueti, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından Türkiye’nin dünya çapındaki iki yüze yakın Büyükelçilik ve Başkonsolosluğa gönderildi. Stratmann’ın 30 farklı kareyi birleştirmesiyle oluşturduğu panoramik fotoğraf, “İstanbul: The Most Inspiring City in The World - Dünyanın En İlham Verici... Devamını Oku »

Zeytinimiz
Zeytinimiz Güney Kore seferinde…
Tarihi bağlar güney Kore’ye zeytinyağı ihracatımızı arttıracak Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi, Güney Kore’yi hedef Pazar olarak belirledi. Seul’de 12-15 Mayıs 2010 tarihlerinde düzenlenen  Seoul Food & Hotel fuarına katılan ZZTK, iki ülke arasında tarihi bağlar sayesinde Türkiye’ye duyulan sempatiyi kullanarak pazardaki konumunu güçlendirmek istiyor. 50 milyon nüfusu ve 20 bin dolar civarı kişi başı... Devamını Oku »

Gökçe
Gökçe ve yeni Jön Türkler yorumu..
Tarihi bir figür olan Jön Türklerin yenilikçi havasını podyuma getiren defilede renkli dakikalar yaşandı. Jön Türkler podyumda yenilikçi rüzgarlar estirdi! Farklı tasarımlarıyla Türkiye’deki erkek giyim sektöründe bir ilk olma özelliği taşıyan moda tasarımcısı Hatice Gökçe, İstanbul Fashion Week kapsamında düzenlenen Jön Türkler defilesiyle modaseverlerle buluştu. Deneysel tasarımlarıyla kendine özgü bir tarz yaratan ve Türkiye’de erkek... Devamını Oku »

Kuşadası’nın
Kuşadası’nın tarihi, doğası ve kültürü için bir ÇEKÜL gönüllüsü!…
Kıyı Ege’nin tarihi ve doğal dokusuyla gözde turizm kenti Kuşadası’nda, kentin değerlerinin korunması için gönülden emek veren Ayşe Günbey Şerifoğlu,  1992 yılından bu yana Kuşadası Belediyesi bünyesinde çalışmalarını yürütüyor. Prof. Dr. Metin Sözen ile 2000 yılında İzmir’deki bir konferansta tanışan Şerifoğlu,  on yıldır ÇEKÜL Vakfı Kuşadası temsilciliğini yürütüyor. Kuşadası’na gönül vermiş bir Çekül’lü: Ayşe Günbey... Devamını Oku »

Yazar Hakkında

Tanju BAYKAL

Tanju BAYKAL

Yorum Yapın

XHTML Etiketlerini Kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>


Cilt Bakımı | Tüy Azaltıcı | Saç Dökülmesi | Mavi Anemon | Formula21 | Zayıflama Hapları | Sigarayı Bırakmak | Acai Berry