KİHEP eğitimleri her üç kadının ikisinde aile içi şiddeti durdurdu



kihepankara


15 Yılda Türkiye Genelinde 7500 Kadın İnsan Hakları Eğitim Programı’ndan faydalandı (KİHEP)

Fiziksel Şiddet Gören Her üç kadından ikisi eğitimin ardından aile içi şiddeti durdurmayı başardı

KİHEP eğitimleri her üç kadının ikisinde aile içi şiddeti durdu

Kadının İnsan Hakları - Yeni Çözümler Derneği’nin ilk 1995 yılında  geliştirdiği, 1998′den beri de Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) ile işbirliği içerisinde Türkiye’nin dört bir yanında aralıksız olarak yürüttüğü Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı (KİHEP) Ankara’da düzenlenen bir toplantıda 15. Yılını kutladı. Genel SHÇEK işbirliğiyle yıllardır Toplum ve Aile Danışma Merkezleri’nde uygulanan KİHEP kapsamında kadınlara 4 ay süren bir eğitim verilerek kadınların toplumun etkin bir bireyi ve bir yurttaş olarak güçlenmeleri ve haklarını

kullanabilmeleri hedefleniyor. Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı Türkiye’de sürdürülebilir devlet-sivil toplum işbirliğinin en iyi örneklerinden biri arasında yer alıyor.

15. yılı kutlanan KİHEP programı toplumsal gelişimin mimarlarının kadınlar olduğundan hareketle kadınları hakları konusunda güçlendirerek daha eşitlikçi bir toplum yaratma amacını güdüyor.

1998′den bu yana Toplum Merkezleri’nde SHÇEK’e bağlı meslek elemanları ile yürütülen  Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı 2005 yılından bu yana Türkiye’nin Birleşmiş Milletler gibi uluslararası kurumlara hazırladığı raporlarda en iyi uygulamalardan biri olarak yer alıyor.

kihep

Toplantıda bir konuşma yapan Kadının İnsan Hakları - Yeni Çözümler Derneği Başkanı Doç. Dr. İpek İlkkaracan Ajas, 1995 yılından bu yana programın Türkiye genelinde 42 ilde 7.500′ü aşkın kadına ulaştığını söyledi.  KİHEP’e katılmış olan kadınların Türkiye’nin 12 ilinde 17 ayrı yerel kadın örgütlenme girişimi başlattıklarını söyleyen İlkkaracan Ajas, cinsiyetler arası demokratikleşme yoksa o toplumda demokrasiden söz edilemeyeceğini ve KİHEP’in bu pencereden bakıldığında aslında demokratikleşmeye yönelik bir toplumsal dönüşüm aracı olduğunu vurguladı. KİHEP programına ilişkin bağımsız kuruluşlarca yapılan araştırmalar, programa katılan ve fiziksel şiddete maruz kalan her üç kadının ikisinde aile içi şiddetin sona erdiğini, her iki kadından birinin yeniden eğitime başladığını, %29′unun ücretli bir işe girdiğini, %13′ünün kendi işini kurduğunu, her 4 kadından üçünün aile içi kararlarda etkisinin arttığını ve eşlerinin tutumlarında olumlu değişime şahit olduklarını ortaya koyuyor. Araştırmalar ayrıca eğitime katılan kadınların neredeyse tamamının kendine güvenlerinin arttığını ve bu kadınların çocuklarına yönelik tutumlarını düzelttiklerini tespit etti.

KİHEP’in 15 yılda ulaştığı başarının geniş bir katılımla kutlandığı toplantıya SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış, TBMM Kadın Erken Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkan Vekili Kemalettin Aydın, Komisyon Üyesi Öznur Çalık, ILO Türkiye Temsilcisi Gülay Aslantepe, AB Komisyonu Türkiye Temsilciliği yetkilileri de katıldı.

Popularity: 12% [?]


Bu Yazıya Puan Verin

Benzer Yazılar
 
En
En ucuz uçak bileti www.seyahatix.com’da
  Dünya genelinde en ucuz uçak biletine www.seyahatix.com’dan ulaşın En ucuz uçak bileti  www.seyahatix.com‘da   Yılbaşı tatili için en ucuz uçak bileti fiyatlarını Seyahatix.com’da tarayın Türkiye’nin ücretsiz ilk ve tek seyahat arama motoru Seyahatix.com YILBAŞI tatiline hazırlık yapanlar için büyük kolaylık sağlıyor. www.seyahatix.com sayesinde gidilecek yer için dünya genelinde 200′ün üzerindeki ve 150′nin üzerindeki düşük maliyetli (ekonomik) havayolu şirketlerinin... Devamını Oku »

Ukrayna,
Ukrayna, Alcatel-Lucent tercih etti!..
Şirket, ülke genelinde LTE (Long Term Evolution) denemesi için de Alcatel-Lucent ile çalışacak. MTS Ukrayna mobil iletişimde Alcatel-Lucent’ı seçti. Ukrayna’nın lider mobil operatörlerinden MTS Ukrayna, yeni nesil mobil genişbant servislerini desteklemek ve mobil müşterilerine kaliteli IP servisleri sunabilmek amacıyla Alcatel-Lucent’ın IP/MPLS tabanlı mobil taşıma çözümünü seçti. MTS Ukrayna, IP/MPLS ile, daha uygun maliyetli bir... Devamını Oku »

İstanbul’da
İstanbul’da 8 milyon, ülke genelinde 25 milyon turist ağırlanacak
İstanbul’da 8 milyon, ülke genelinde 25 milyon turist ağırlanacak İstanbul Akgün Hotel’de TUROB’un geleneksel iftar yemeğinde konuşma yapan TUROB Başkanı Timur Bayındır, yıl sonunda İstanbul’da 8 milyon, ülke genelinde ise 25 milyonu geçen turisti ağırlayacaklarını söyledi. Turizmden Sorumlu İstanbul Vali Yardımcısı Feyzullah Özcan, İstanbul İl Kültür Turizm Müdürü Doç. Dr. Ahmet Emre Bilgili, İstanbul Büyükşehir Belediyesi... Devamını Oku »

Ozan
Ozan CEYHUN: Almanya’da SPD’de yumuşak ‘darbe’
  Özellikle yüz binlerce Türkiye kökenli Alman ya da Türkiye vatandaşı yaşadığı ve de son dönemlerde ‘Almanyalı Türkiye kökenli elitlerin’ yoğun bir şekilde Kuzey Kıbrıslı Türklere destek verdiği için KKTC açısından her geçen gün daha önemli bir ülke haline gelen Almanya’da geçtiğimiz Pazar Günü sosyaldemokratlar, yani SPD üyeleri, radyo ve televizyonlar aracılığı ile partilerinin yönetimin... Devamını Oku »

Tuskon:
Tuskon: Seçim bitti artık gündemimiz ekonomi olsun
Türkiye, seçim gündeminden çıkarak ekonomiye öncelik vermeli Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu  (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral,”29 Mart Yerel Seçimleri tüm yurtta barış ve huzur içinde tamamlanması demokrasinin yerleşmesi adına sevindirici bir gelişme. Ülke olarak seçim sürecinin getirdiği tartışmaları geride bırakarak asıl gündemimiz olan, ekonomi, yatırım ve yapısal reformlara geri dönmeliyiz” dedi. Seçilen yerel... Devamını Oku »

Yazar Hakkında

Serap Girgin Baykal

Serap Girgin Baykal

Yorum Yapın

XHTML Etiketlerini Kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>


Cilt Bakımı | Tüy Azaltıcı | Saç Dökülmesi | Mavi Anemon | Formula21 | Zayıflama Hapları | Sigarayı Bırakmak | Acai Berry